WCS 2016 – Harjoitukset, finaalit ja loppumeiningit

Perjantaina harjoiteltiin esityksiä. Harjoitusten aikataulua oli tuunattu tänä vuonna niin, että keskimääräinen odotteluaika jäi pienemmäksi. Suomen osalta harjoituksien pohjalta tuunattiin vähän valoja, mutta muuten homma sujui suunnitelman mukaan.

Suomen tiimi harjoituksissa.

Suomen tiimi harjoituksissa.

Semifinaalipäivä alkoi paraatilla punaisella matolla. Sää oli helteestä huolimatta edellisvuosia viileämpi, ja paraati oli muutettu reitiltään U-reitiksi, jolloin kisaajat pääsivät takaisin viileään hotelliaulaan ilman suurempia odotteluja ulkona. Kadun laita oli täynnä kuvaamaan tulleita katsojia.

Suomi punaisella matolla. jesmo pukeutuneena Lightningiksi ja YukiKoyumi Vanillaksi.

Suomi punaisella matolla. jesmo pukeutuneena Lightningiksi ja YumiKoyuki Vanilleksi.

Paraatin jälkeen suunnattiin kisapaikalle ja vaihdettiin finaalipukuihin. Myöhemmän lohkon tiimit jäivät vielä poseeraamaan ylimääräiselle kierrokselle. Suomen esiintymisvuoro oli jo kolmantena, joten omaa vuoroa ei joutunut turhaan odottelemaan.

Ina odottamassa esitysvuoroa.

Ina odottamassa esitysvuoroaan lavan sivussa.

Suomen tiimin esitys meni hyvin.

Suomen tiimin esitys meni hyvin.

Tänä vuonna kisa oli jaettu kahteen päivään. Suomi eteni semifinaaleista finaaliin, ja samalla voitti Brother-palkinnon, joka myönnetään puvun perusteella. Palkinto sisältää Brotherin laitteen molemmille kisaajille, joka toimitetaan myöhemmin kotiin.

Suomen tiimi ja Brother-palkintoplakaatti.

Suomen tiimi ja Brother-palkintoplakaatti.

Finaalipäivä alkoi perinteisellä Osun kauppakeskusalueella pidettävällä paraatilla. Paraati starttasi jälleen ryhmäkuvalla Osu Kannon -temppelin portaikolla. Paraati kiemurteli ostosalueen läpi ja palasi temppelille.

Poseeraamassa temppelin portailla.

Poseeraamassa temppelin portailla.

Ostosalue oli täyttynyt katsomaan tulleista valokuvaajista ja kiinnostuneista.

Ostosalue oli täyttynyt katsomaan tulleista valokuvaajista ja kiinnostuneista.

Temppeliltä suunnattiin hotellin kautta taas finaalipaikalle. Uudessa esiintymisjärjestyksessä Suomi arpoutui puoleen väliin yhdeksänneksi. Finaalissa tuomareina toimivat paikalliset julkkikset. Itse esitys sujui hyvin kuten semifinaaleissakin, mutta backstagella oli paikalla enemmän mediaa.

Finaaliesityksen jälkeen oli heti vastassa haastattelua.

Finaaliesityksen jälkeen oli heti vastassa haastattelua.

WCS:n virallinen ohjelma loppui finaaleihin, mutta kisaajilla jäi jäljelle vielä Special Tour -nimellä kulkeva kylpylämatka. Järjestäjien kokoustaessa tiimit kiersivät päivällä nähtävyyksiä, ja kaikki saapuivat illaksi Chitan niemimaalla sijaitsevaan kylpylähotelliin.

Kylpylähotellissa pukeuduttiin yukataan. Kuvassa myös Suomen tiimin opiskelija-avustaja.

Kylpylähotellissa pukeuduttiin yukatoihin. Kuvassa myös Suomen tiimin opiskelija-avustaja.

Illalliseksi oli tarjolla perinteinen aika monen ruokalajin kalapainotteinen ateria. Ennen jatkobileiden alkamista kaikki saatiin vielä kerättyä yhteen ryhmäkuvaa varten. Loppuilta meni hyvästellessä muita kisaajia ja juhliessa.

Vuoden WCS-päätösryhmäkuva.

Vuoden WCS-päätösryhmäkuva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>