WCS 2016 – Edestakaisin Nagoyassa

Alkurysäyksen jälkeen WCS:n tahti hiljenee muutamaksi päiväksi. Sunnuntai vietettin vapaalla opiskelija-avustajien kanssa. Suomen tiimi suuntasi Osun ostosalueelle katsomaan kaupunkia.

Suomen tiimi ja opiskelija-avustaja Osu Kannon -temppelillä

Suomen tiimi ja opiskelija-avustaja Osu Kannon -temppelillä

Pienen ostostelun jälkeen tiimi suuntasi Osun Oh!-Sta -cosplaystudiolle ottamaan kuvia.

Liitutaulun pyyhkiminen on tärkeää.

Ensin otettiin Neon Genesis Evangelion -kuvia. YumiKoyuki oli pukeututeena Reiksi ja jesmo Asukaksi.

_MG_0570_MG_1027

jesmolla oli lisää pukuja mukana, ja ajasta ei ollut puutetta. Seuraavana kuvattavaksi päätyi Catherine-pelin Ishtar.

Studiossa oli reilusti erilaisia teemahuoneita. Jesmo pukeutuneena Ace Attorney: Phoenix Wrightin Mayaksi.

Kuvausten jälkeen suunnattiin raamenlounaalle ja pupukahvilaan. Kotimatkalle mahtui vielä käynti paikallisessa Pokémon Centerissä.

Maanantaina oli vuorossa pukujen tarkastus ja tuomarointi. Suomen tiimi päätyi tuomaroitavaksi ensimmäisenä, ja pääsi vapaalle varsin ajoissa. lltapäivällä kuvattiin vielä videoterveiset finaaliesityksiä varten. 24 tuomaria puolestaan jatkoivat pukujen tuomarointia yömyöhään – 30 joukkueen pukujen tuomaroinnissa vierähti reilut 13 tuntia, jonka jälkeen pisteet vielä kirjattiin ja tarkastettiin.

jesmo pukutuomaroinnin jälkeen Otoyomegatarin Amiraksi.

jesmo pukutuomaroinnin jälkeen Otoyomegatarin Amirana.

Tiistaina suunnattiin ulkoilmamuseo Meijimuraan. Aamupäivällä kisaajat kävivät esittäytymässä lavalla, mutta suurin osa ajasta jäi paikan kiertelyyn ja kuvien ottamiseen.

jesmo ja YumiKoyuki tentattavana lavalla Meijimurassa.

jesmo ja YumiKoyuki tentattavana lavalla Meijimurassa. Päivän puvuiksi oli valittu Ace Attorneyn Maya ja Mia.

Lounaaksi oli tarjolla riisitäytteisiä munakkaita, omuraisuja.

Lounaaksi oli tarjolla riisitäytteisiä munakkaita, omuraisuja. Brasilian tiimin Inuyasha-cosplay sattui samaa pöytään.

Alkupäivästä sää oli varsin aurinkoista, mutta iltapäivällä sää muuttui nopeasti pilviseksi, ja hieman myöhemmin kaatosateeksi. Suurin osa kisaajista hakeutui sateen ajaksi sisätilohin, mutta jotkut jäivät metsästämään vähän normaalia jännempiä valokuvia ulos.

Kaatosteessakin saa ihan hyviä kuvia.

Kaatosteessakin saa ihan hyviä kuvia.

Kaatosadekuvien vuoksi ei ole edes pakko kastua, jos käyttää sateenvarjoa.

Kaatosadekuvien vuoksi ei ole edes pakko kastua läpimäräksi, kunhan käyttää sateenvarjoa.

Ilta jatkui Meijimuran jälkeen vielä karaokejuhlilla. Juhlissa tiimit jakoivat toisilleen lahjoja ja lauloivat karaokea.

Suomen tiimi keräämässä muilta tiimeiltä muistoksi nimikirjoituksi ja vaihtamassa lahjoja.

Suomen tiimi keräämässä muilta tiimeiltä muistoksi nimikirjoituksi ja vaihtamassa lahjoja. Japanissa saa vihreää meloninmakuista limua.

Viimeinen virallinen ohjelma ennen WCS:n loppurutistusta harjoituksineen ja paraateineen oli vierailut paikallishallintoon. Suomen tiimi oli tänä vuonna tapaamassa Nagoyan pormestaria ja käymässä Nagoyan turismivirastossa.

Suomen tiimi esittäytymässä kaupungintalolla. Oikealla Nagoyan pormestari pukeutuneena Seraph of the Endin Crowley Eusfordiksi.

Suomen tiimi esittäytymässä kaupungintalolla. Oikealla Nagoyan pormestari pukeutuneena Seraph of the Endin Crowley Eusfordiksi.

Turismiviraston henkilökuntaa poseeraamassa vierailevien tiimien kanssa Nagoyan tiedemuseon ja siihen kuuluvan maailman suurimman planetaarion edessä.

Turismiviraston henkilökuntaa poseeraamassa vierailevien tiimien kanssa Nagoyan tiedemuseon ja siihen kuuluvan maailman suurimman planetaarion edessä.

Virastovierailuiden jälkeen vaihdettiin tavallisiin vaatteisiin ja suunnattiin lounaalle Sagami -ravintolaketjun ravintolaan. Tarjolla oli varsin monipuolinen perinteinen japanilainen ateria. Lounaan jälkeen vierailtiin vielä tutustumassa ompelukonevalmistaja Brotherin museo- ja esittelytilassa.

jesmo tutustumassa Brotherin kirjontakoneeseen.

Hotellilla pääsi myös kokeilemaan laitteita, ja opiskelija-avustajat olivat järjestäneet paikalle yukatankokeilupisteen ja teetarjoilun. Torstaina vuorossa on vapaapäivä, ja ainakin ostokset ovat asialistalla.

Lopuksi kokeiltiin vielä yukatoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>