WCS 2015 – Finaalipäivä

World Cosplay Summitin kliimaksia ennen oli perinteisesti vuorossa paraati punaisella matolla Nagoyan Sakae-alueella. Viime vuoden pilvinen ja poikkeuksellisen viileä paraatisää ei tehnyt paluuta, ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Paraati kulki edellisvuosien kaavan mukaan hotellin edessä olevalla kadulla.

Valmistautumassa paraatiin.

Valmistautumassa paraatiin.

Viime hetken ohjeistus paraatia varten.

Henkilökunta viittoo viime hetken ohjeita paraatia varten.

Suomen arpaonni esiintymisjärjestyksessä lunasti paalupaikan tähänkin paraatiin. Paraatissa esiintyi WCS-kisaajatiimien lisäksi historiallisesti tarkan oloisiin samuraivarusteisiin sonnustautunut esiintyjäryhmä, jonka mukana Aichin kuvernööri osallistui tapahtumaan. Neljääkymmentä astetta lähentelevän kuumuuden vuoksi lyhyehkö paraati tuntui ehkä turhankin pitkältä ennen finaaliesiintymisiä.

Suomen tiimi edustamassa paraatissa

Suomen tiimi edustamassa paraatissa.

Paraatin jälkeen cosplayaajille jaettiin voileipälounaat ja tiimit suuntasivat huoneisiinsa valmistautumaan finaalia varten. Finaalit pidettiin viime vuoden tapaan Aichi Arts Centerissä. Hotellilta siirryttiin finaalipaikalle oman harkinnan mukaan joko jalan tai bussikyydillä. Suomen tiimi saapui paikan päälle hyvissä ajoin pukeutuakseen finaaliasuihin rauhassa.

Backstagella juuri ennen finaaliesitystä

Backstagella juuri ennen finaaliesitystä. Finaaliasuina olivat Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Skyn Wilbell (vas.) ja Escha.

Finaaliesitys sujui tiimin osalta hyvin, huolimatta näyttämöavustajien mokasta proppien asettelun kanssa. Esityksen ja palkintojenjaon välissä jäi aikaa syödä ja katsoa muiden tiimien esityksiä backstagelta. Lisäksi tiimejä haastateltiin lyhyesti livenä niconico streaming- ja videopalvelussa.

Kaisa finaaliesityksessä.

Kaisa finaaliesityksessä.

Aino finaaliesityksen lopussa.

Aino finaaliesityksen lopussa.

World Cosplay Summit 2015 voittajaksi valikoitui Meksikon tiimi asuillaan The Legend of Zelda -sarjasta. Toiselle ja kolmannelle sijalle nousivat Italia ja Yhdysvallat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>