Kuvauspisteen kehitystä Desucon Frostbiteen 2015

Viimeisten kuukausien ajan olemme käyneet läpi monenmoista pohdiskelua ja panostusta kuvauspisteen toiminnan kehitykselle. Palautetta on haettu ja ideoita palloteltu. Paljon on tehtävänä, kaikki ei tapahdu hetkessä mutta suunta on vankasti eteenpäin. Ehkäpä kaikkein tärkeimpänä, monia muutoksia ja parannuksia on ensin varovasti kokeiltava ja katsottava mitä niistä pidetään.

Desucon Frostbitessä on tässä vaiheessa tarkoitus panostaa ainakin seuraaviin asioihin. Mainittakoon myös heti alkuun tapahtuman aikataulut kuvauspisteen osalta:

  • Pe klo 17-20
  • La klo 10-16
  • La klo 18-20 erikoiskuvat
  • Su klo 10-16

Kuvaajilla ei ole kiire. Palautteen perusteella emme ole osanneet ilmaista itseämme parhaalla tapaa tämän asian osalta: kuvauspisteen kävijän ei todellakaan tarvitse katsoa kelloa. Jos kuva ei löydy yhdellä tai viidellä yrityksellä, sitten otetaan niitä muutama lisää. Otettuja kuvia voidaan katsella ja pohdiskella, epäonnistuneet voidaan poistaa hetimiten ja toiveita voi esittää. Kannattaa toki huomioida, että conissa voi olla muutakin meteliä – Frostbiten tapauksessa vaikkapa karaoke – joten jos tuntuu ettei kuvaaja tai ohjaaja kuule sanomaasi, sano rohkeasti uudestaan. Käsimerkkejäkin käytetään, itse kuvaajana ollessa tapaan näyttää peukkua kun yksi poseeraus on saatu onnistuneesti otettua.

Taustoihin kehitystä. Pyrimme aina käyttämään paikan luonnollisia taustoja kun mahdollista, mutta monessa conissa tätä mahdollisuutta ei ole. Kangaspohjaiset Lastolite-taustat ovat olleet hyvä kompromissi editoitavuuden ja mobiiliuden osalta, mutta toki ne ovat herkästi hieman tylsiä. Tarkoituksenamme on selvittää vaihtoehtoisia logistiikkaratkaisuja, jotta saisimme esimerkiksi rullapohjaisia pitkiä taustoja paikalle. Tällaista taustaa ei ole mahdollista kuljettaa henkilöautossa, joten tarvitsemme muita suunnitelmia. Selvitystyö on kesken. Tässä vaiheessa emme pysty vielä sanomaan ehtiikö suunnitelma toteutumaan Frostbiteen mennessä, mutta yritämme kovasti.

Yksi kuvaaja ja ohjaaja kerrallaan vuorossa. Uskomme, että tämä voi hieman selkeyttää tilannetta. Tämä myös antaa kuvaajille enemmän aikaa kuvien käsittelylle jo tapahtuman aikana mikä puolestaan nopeuttaa julkaisua.

Kuvaseinän kehitys on pitkäaikainen projekti, jota lähinnä hidastaa kova kustannustaso erikoislaitteissa. Kuvaseinä on siis tekniikka jolla kuvauspisteen kuvia voi selailla isolta näytöltä muutama sekunti kuvan ottamisen jälkeen. Ideaalitilanteessa aivan poseerauspisteen läheisyydessä olisi yksi näyttö ja toinen sitten hieman kauempana, mutta tällaisen option toteutus voi jäädä budjetin ulottumattomiin. Koitamme joka tapauksessa päästä siihen, että kaikki kuvauspisteen kuvat tulevat aina kuvaseinälle. Tällä viikolla saimme uuden reitittimen ja kuvauspisteen ohjauskone päivitettiin viime vuoden lopussa.

Erikoiskuvien vuoro jatkuu tässäkin Frostbitessä, kuten aikatauluista näkyy. Tässä tekstissä piti puhua muutoksista mutta pitäähän tämäkin mainita. Emme tiedä vielä tässä vaiheessa mitä erikoiskuva tarkoittaa. Kasaamme jotain jännää ja katsomme mistä tulee savua.

Frostbiten jälkeen ja ehkä jo ennenkin sitä on luvassa kaikenlaista muutakin. Tiedotusasioista on esimerkiksi puhuttu paljon. Uusi kuva-arkisto kehittyy ja toivottavasti korvaa vanhan järjestelmän lähitulevaisuudessa kokonaan. Uutta ilmettäkin on pohdiskeltu – onhan CFT:n nykyinen, taiteilija Nina von Rüdigerin suunnittelema maskotti kulkenut mukana jo viisi vuotta. CFT:lle itselleenkin on tullut yhdeksän vuotta täyteen.

Muokkauslisäys klo 18.30: Listalta unohtui vielä tuommoinen, että Frostbitessä on tarkoitus myös kouluttaa uutta ohjaajaa mukaan kekkereihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>