WCS 2014 – Onsen ja onnellinen loppu?

Finaalit oli ja meni pari kuukautta sitten, mutta lähtöön oli vielä yksi päivä, mitäs silloin tapahtui? jäljellä oli enää matkan loppuhuipennus Chitan niemimaalla sijaitsevassa kylpylämajatalossa. Ennen kuin bussit suuntasivat kohti meren rannalla sijaitsevia kuumia lähteitä, Maria ja Heidi ehtivät vielä viimeisille ostoksille Nagoyassa. Hotellilla oli vielä kevyt pizzalounas, jonka jälkeen joukkueet, opiskelija-avustajat ja WCS:n päähenkilökunta hyppäsivät busseihin.

Matkalla majataloon

Matkalla majataloon. Ihmiset olivat hieman väsyneitä.

Matkan varrella pysähdytiin supermarkettiin ostamaan pientä naposteltavaa ja juotavaa, siltä varalta että illan tai yön tunteina yllättää nälkä tai jano. Yhteensä noin puolentoista tunnin ajelun jälkeen seurue saapui määränpäähän. Majatalon aulassa kaikille tyrkättiin yukatat käteen, ja suurin osa ehti käydä pistäytymässä kuumissa lähteissä kerran jo ennen illallista.

WCS 2014 Team Finland obligatory Onsen Episode

WCS 2014 Team Finland Obligatory Onsen Episode.

Japanilaistyyliseen, tähän mennessä WCS:n historian suurimman, noin 150 hengen illalliskattaukseen osallistuttiin japanilaisessa kesäasussa yukatassa, ja itse ateria oli aika monen perinteisen japanilaisen ruokalajin setti. Tutuin eteen tullut ruokalaji oli varmaan tempura, jonka lisäksi lautasilla tuli milloin mitäkin merenelävää, lihaa tai kasviksia. Illan edetessä ruokasalin päähän pistettiin pystyyn karaokelaite, ja välissä käytiin ulkona pitämässä hauskaa ilotulitteilla. Lopuksi otettiin vielä massiivinen ryhmäkuva.

Kattaus

Illalliskattaus.

Japanilaistyylinen sädetikku

Yhtäkkiä meininki meni animuksi.

Ryhmäkuva

Ryhmäkuva.

Ilta jatkui kylpemisellä, jota seurasi erinäisiä toisiaan villimpiä huonebileitä, joissa supermarketin ostokset saatiin hyödynnettyä sopivasti. Yön aikana vaihdettiin viimeisiä tuliaisia ja jäähyväisiä muiden tiimien kanssa, ja siinä hommassa meni Marialta itseasiassa aamuun asti. Suomen tiimin paluulennot lähtivät aikaisin aamupäivän puolella, joten joukkue hyppäsi ensimmäiseen, puoli seitsemältä lähteneeseen bussiin. Lentokentällä pienen säädön jälkeen saatiin propitkin mukaan koneeseen, ja tiimi pääsi marssimaan turvatarkastuksen läpi kohti vielä viimeisiä tuliaisostoksia ja kotimatkaa. Itsehän jäin lentokentälle kököttämään koko päiväksi, koska olin vahingossa varannut iltalennon seuraavaan kohteeseeni, vaikka luulin varanneeni aamulennon.

Matka maaseutun halki lentokentälle
Matka maaseutun halki lentokentälle.

WCS 2014 tiimin matka oli sai siis onnellisen loppunsa… tai niin ainakin luultiin, kunnes WCS:n päästä tuli lisää postia. Tiimi kutsuttiin esiintymään Tokion kansainvälisille elokuvafestivaaleille WCS-TIFF yhteistyötapahtumiin. Ja täällähän sitä ollaan taas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>