WCS 2011 – Finaali

Sunnuntain finaali-illan koittaessa joukkueet siirtyivät Hotellilta kisapaikalle. Ensimmäisinä vuorossa olevat joukkueet alkoivat heti laittaa proppeja ja pukujaan valmiiksi esitystä varten. Backstagella oli tuulettimilla varustettu teltta, jossa kisaajat odottivat vuorojaan ja katsoivat toisten esityksiä telttaan tuodulta ruudulta.

Backstagella järjestäjät auttoivat kilpailijoita valmistautumaan.

Backstagella järjestäjät auttoivat kilpailijoita valmistautumaan.

Backstagella oli kuuma. Kisaajille oli jäjestetty viilennyskeinoja laidasta laitaan: Eri kokoisten tuulettimien lisäksi jääpaloja, jäähilettä, kylmäsprayta ja viuhkoja käytettiin kisaajien viilentämiseen. Tarjolla oli myös jääkylmää juotavaa ja pientä suolaista naposteltavaa.

Täydessä asusteessa oli liian kuuma; vuoroa odottaessa vain osa puvusta oli päällä.

Täydessä asusteessa oli liian kuuma; vuoroa odottaessa vain osa puvusta oli päällä. Samalla järjestäjät taltioivat backstagen fiiliksiä.

Lopulta Suomen joukkueen vuoro saapui ja edustajat nousivat lavan reunalle odottamaan vuoroaan.

Suomen joukkueen Ari-Pekka "Shufu" Heikkilä juuri ennen lavalle astumista

Suomen joukkueen Ari-Pekka "Shufu" Heikkilä juuri ennen lavalle astumista.

Lopulta Janne “Elffi” Rusasen ja Ari-Pekka “Shufu” Heikkilän nousivat lavalle pukeutuneena Dynasty Warriors 7:n Zhao Yuniksi ja Lu Mengiksi. Jannen ja Ari-Pekan komediaesitys upposi myös Japanilaiseen yleisöön.

Suomen joukkueen tunteikas tango.

Suomen joukkueen esityksen tunteikas tango.

 

Suomen joukkue heti esityksen jälkeen.

Suomen joukkue heti esityksen jälkeen.

Suomen joukkue tuulettaa backstagella muiden kilpailijoiden kanssa.

Suomen joukkue tuulettaa backstagella muiden kilpailijoiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 joukkueen esiinnyttyä tuomaristo vetäytyi miettimään päätöstään. Sillä välin kisaajat tankkasivat vettä ja huilasivat hetken ennen viimeistä reissuaan lavalle kuulemaan tuomariston päätökset. Kilpailussa jaettiin tänä vuonna viisi palkintoa. Mestaruuden, toisen ja kolmannen sijan lisäksi jaettiin palkinnot parhaasta peruukista ja parhaiten valmistetuista puvuista. Brasilian joukkue voitti mestaruuden pukeutuneena Final Fantsy XII:n Balthieriksi ja Ultimaksi. Toisen sijan vei Italian joukkue Sugar Sugar Rune -cosplayllaan ja kolmannen sijan Kiinan joukkue Dynasty Warriors 7 -cosplayllaan. Alankomaiden Mai Otomen hahmoiksi pukeutuneelle joukkueelle myönnettiin palkinto parhaasta peruukista, ja parhaasta käsityöstä palkittiin Australian joukkue Vampire Hunter D -cosplaystaan.

Palkintojen jaon jälkeen kisaajat jäivät lavalle poseeraamaan vielä hetkeksi ennen tapahtuman loppua.

Suomen joukkue tuulettamassa lavalla muiden joukkueiden kanssa palkintojenjaon jälkeen.

Suomen joukkue tuulettamassa lavalla muiden joukkueiden kanssa palkintojenjaon jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>