WCS 2011 – Cosplayparaatit ja harjoitukset

Lauantaina osallistujamaiden joukkueet esiintyivät kahdessa paraatissa. Ensimmäinen paraati lähti heti hotellin aulasta, josta kisaajaparit matkasivat pari korttelia pitkin punaista mattoa. Paraatia kävi katsomassa noin 12 000 ihmistä, mikä on 20% enemmän kuin viime vuonna. Aichin kuvernööri Hideaki Oomura teki yllätysvierailun paraatiin Space Battleship Yamaton Desleriksi pukeutuneena. Lisäksi paraatissa nähtiin SKE48-ryhmän jäseniä kantamassa eri joukkueiden kylttejä ja Nagoyan pormestari Takashi Kawamura.

Joukkueet poseeraamassa SKE48:n jäsenten ja Aichin kuvernöörin kanssa

Desleriksi pukeutunut Aichin kuvernööri oli mukana meiningissä.

 

Suomen joukkue poseerasi TV-kameroille temppelin portailla

Temppelin portailla poseeraavia joukkueita kuvattiin televisioon.

Paraatia seurasi lyhyt ryhmäkuvaustuokio ja tauko, jonka jälkeen siirryttiin valmistautumaan päivän toista Osun kaupunginosassa kuljettavaa paraatia varten. Osun cosplayparaati lähti käyntiin Osussa sijaitsevalta temppeliltä, jonka portailla kisaajat esiteltiin väkijoukolle. Temppeliltä paraati lähti soittokunnan johtamana kiertämään kaupunginosaa.

Sää oli suotuisan pilvinen ja lämpötila oli vain noin reilut 30 astetta. Paraatia kerääntyi seuraamaan tuhansia ihmisiä. Kisaajien kulkiessa eteenpäin ja poseeratessa kauppakujia pitkin katsojat ottivat valokuvia katsoessaan pukuja. Matkan varrella oli vesipiste helpottamassa kuumuuden keskellä.

Suomen joukkue Osun cosplayparaatissa

Osun paraati loppui alkupisteeseensä temppelille, jossa joukkueet poseerasivat ryhmänä temppelin pihan täyttävälle ihmismerelle.

Temppelin piha oli täynnä jo tunteja ennen paraatin alkamista.

Päivä ei kuitenkaan loppunut hotellille palattaessa, vaan joukkueet vaihtoivat asunsa pikaisesti finaalin harjoituksia varten. Kisaajat lähtivät hotellilta porrastetusti kilpapaikalle harjoittelemaan esitystään ja tuomaan pukunsa käsityön laadun arvioitavaksi. Harjoitusten yhteydessä tarkastettiin myös pukujen ja proppien paino; tänä vuonna kilpailuun tuli uutena sääntönä 40 kg painorajoitus kaikelle lavalle menevälle tavaralle.

Finaalin harjoitukset pidettiin lauantai-iltana

Ohikulkijat seurasivat esitysten harjoituksia. Kuvassa lavalla harjoittelee Yhdysvaltojen edustajat.

Päivän aikana pidettiin myös Japanin semifinaalit, joista voittajana selvisi Super Mario Brothersin Marioksi ja Bowseriksi pukeutunut kilpailijapari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>