Tampere Kupliin kuvauspalvelu pyörii punatiilisissä puitteissa

Tampere Kuplii -sarjakuvatapahtuma järjestetään viidettä kertaa parin viikon päästä 6.–10. huhtikuuta 2011. Cosplay on vahvasti mukana Finlaysonilla järjestettävän Kupliin ohjelmassa: cosplay-kilpailu järjestetään totuttuun tapaan lauantaina 10. huhtikuuta kello 12 Finnkino Plevnan lähes 500 henkeä vetävässä ykkössalissa, ja CFT:n kuvauspalvelu on Kupliissa tänä vuonna mukana edellisvuosia vahvemmin.

Tampere Kupliissa ei lähinnä tilarajoitteiden vuoksi ole aiemmin avointa kuvausstudiota järjestetty, vaan Kupliin studiossa on kuvattu vain cosplay-kilpailun osallistujia. Viime vuonna tätä puutetta tekemällä lähimaastoon photoshoot-kävelyitä, jotka saivatkin suuren suosion.

Kuvauspiste palvelee lauantaina

Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toisin: lauantaina 9. huhtikuuta kuvauspalvelun studio palvelee Tampere Kupliissa kaikkia tapahtuman cosplay-kisan päättymisestä noin kolmen tunnin ajan eli noin kello 13–16. Vaihtelun vuoksi ja kuvauspalvelun kehittämiseksi kuvausstudiossa kokeillaan tällä kertaa uudenlaista otetta: taustana on taustakankaan sijasta viisto punatiiliseinä, ja valaisuratkaisu poikkeaa hieman totutusta. Toivon mukaan lopputuloksena on erityisen hienoja, valtavirrasta poikkeavia kuvia!

Kuvauspalvelun lisäksi studiossa toteutetaan Välähdys-poseerauskilpailu ja Prayers from Cosplayers -tempaus. Välähdys-kilpailussa kilpaillaan parhaasta poseerauksesta, jonka tyyli ja toteutus on vapaa – kannattaa katsoa malliksi vaikkapa Chibiconissa järjestetyn ensimmäisen Välähdyksen kilpailukuvia (voittajakuva). Prayers from Cosplayers -tempaus puolestaan antaa cosplay-harrastajille tilaisuuden lähettää toivoa ja lohtua maanjäristyksestä ja tsunamista toipuvaan Japaniin.

Photoshoot sunnuntaina

Kuplii 2010:n kuvauskävelyn satoaSunnuntaina 10. huhtikuuta on vuorossa photoshoot eli kuvauskävely Frenckellille. Kuvauskävelylle lähdetään kello 13:00 Siperian infopisteeltä. Frenckellin vanhat teollisuusrakennukset tarjoavat hienon kuvausmiljöön: tarjolla on muun muassa holvikaaria, taottuja portteja, kivileikkauksia ja… arvasit oikein, lisää punatiiltä! Kuvauskävelylle ei vaadita ennakkoilmoittautumista, vaan mukaan pääsee tulemalla lähtöpaikalle kello 13. Osviittaa siitä, minkälaista jälkeä kuvauskävelyillä syntyy, saa tutustumalla viime vuoden kuviin.

Tule rohkeasti mukaan studioon ja kuvauskävelylle! Kuvaajat ottavat mielellään vastaan ehdotuksia kuvauspaikoista ja toteuttavat ilomielin villejäkin visioitasi siitä, minkälaisen kuvan itsestäsi ja puvustasi haluat.

One thought on “Tampere Kupliin kuvauspalvelu pyörii punatiilisissä puitteissa

  1. Pingback: Ota kaikki irti kuvauspalvelusta! | Ajatuksia kameran edestä ja takaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>